tiistai 26. elokuuta 2014

Pelillistäminen ja Edmodo


Viikkokohtainen tuntilista

Edmodossa tehtäväkansiot ja pistetaulukot

Kolmas viikko tieto- ja viestintätekniikan kurssista lähti käyntiin.  Kurssin kaikissa tehtävissä kerätään 60 peruspistettä, joista saa T1. Opiskelija saa ne, kun täyttää tehtävän perusvaatimukset esimerkiksi  10 pistettä saa 20 suomenkielisestä lauseesta. Peruspisteet on kerättävä jokaisesta tehtävästä ja ne on kirjattava vielä taulukkomuotoon.
Nyt muutama opiskelija havaihtui tunnilla kyselemään myös lisäpisteiden muodostumisesta. Nimittäin 20 seuraavasta keräämästään pisteestä opiskelija saa arvosanaksi H2. Mikäli opiskelija jaksaa kerätä 100 pistettä  niin saa K3. Pelillistäminen voi olla hyvä porkkana, jota voisi käyttää mahdollisesti muissakin opinnoissa. Tuolloin opiskelija miettisi itse, miten voi osoittaa osaamisensa ja kerätä tarvittavat pisteet haluamaansa arvosanaan. Minusta ainakin vaikuttaa, että osa opiskelijoista innostui pisteiden keruusta.

Käytämme opinnoissa Edmodoa. Toimii hienosti. opiskelijat ja minä jaamme Google Driven kansiota, koska meillä ei ole tällä hetkellä muuta toimivaa järjestelmää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti